АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Съб Окт 19, 2019 6:07 am


Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Добрите ангели съществуват
МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2010 1:06 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3687
Добрите ангели съществуват


Това твърдят не само вярващи, екстрасенси, гадатели и личности с паранормални способности, но и много обикновени хора, спасили се по чудодеен начин от смъртта. Дори и някои от сериозните научни издания са приели за нещо нормално съществуването им.


Хората обаче са устроени така, че обикновено се отнасят с безразличие и дори с насмешка към тях.
Неотдавна един американски журналист издаде книга, на чиито страници е събрал разказите на хора, които са убедени в съществуването на висша сила, която ги закриля.
Всяко човешко същество има свой ангел, чиято задача е да го предпазва от беди. Не вярвате ли?
Тогава разтворете енциклопедия „Ларус" и ще го видите написано черно на бяло! Вярата в съществуването на ангели закрилници е залегнала дълбоко в юдейско-християнската традиция.
Както в Новия завет, така и в еврейската „Тора" се говори за това, че от раждането до смъртта ни един ангел, посочен от самия Бог, постоянно бди над нас.

Защо тогава да не се опитаме да влезем във връзка с него?

Нека сега се пренесем в Силикон Вали. Годината е 1988. Журналистът Пиер Йованович пътува на предната седалка на автомобила си, управляван от неговата приятелка. Настроението и на двамата е чудесно, нищо по пътя не подсказва за наличието на каквато и да било опасност. Изведнъж, без никаква видима причина, Пиер се хвърля наляво, предизвиквайки уплахата на спътничката си и рискувайки да предизвика катастрофа. Само след миг куршумът, изстрелян от някакъв луд край пътя, пробива предното стъкло на автомобила и се забива в седалката, където преди това се е намирала главата на журналиста. Необяснимият му импулс спасява живота му. Оттогава Пиер безрезервно вярва в ангели-закрилници и си поставя за цел да докаже тяхното съществуване.
След като в продължение на пет години Йованович упорито събира материали и разкази на очевидци, публикува книгата си „Разследване за съществуването на ангели-пазители". В нея той сравнява различни случаи и открива сходни паралели и свидетелства.

Мнозина учени са склонни да откриват доказателства за наличието на някакви висши „добри сили", изследвайки разказите на хора, които са преживели граничещи със смъртта състояния. Всички, които са изпадали в клинична смърт, независимо от своята възраст, пол, националност или религия разказват как са „летели" над собственото си тяло; наблюдавали са лекарите, които се опитват да ги върнат към живота; след това са попаднали в дълъг тъмен тунел, в чието дъно блести неизразима с думи светлина, и там са били посрещнати от някакви прекрасни същества. Най-често разказвачите ги описват като свои отдавна починали близки, а в 30% от случаите говорят за тях като за „необяснима духовна същност, която най-вероятно е моят ангел-закрилник".
Хората, преживели състояния, граничещи със смъртта, описват с подробности обстановката в болничната стая и разговорите между медицинския персонал за времето, през което те всъщност са били „клинично мъртви".
Свидетелствата им принуждават все повече лекари да признаят достоверността на разказите на пациентите си, които по никакъв начин не биха могли нито да виждат, нито да чуват, тъй като са били в състояние отвъд комата. Следователно щом може да се вярва на първата част от разказите им, би могло да се приеме, че те описват точно и това, което се е случило с тях по-нататък.

* Полът на ангелите
Според някои ангелите приличат на женски същества, според други - на мъжки, но всички подчертават тяхната чудесна, свръхестествена, божествена и вълшебна красота. Описват ги ту с разкошни руси коси и блестяща кожа, ту с тъмни къдрици и матово лице...
Според разказите те обикновено са облечени в широки бели дрехи, пристегнати със златен колан. Ами крилата им? Всъщност изглежда, че в повечето случаи те нямат крила. Освен когато се появяват пред деца. Тогава са розови или небесносини.
Изглежда, че ангелите имат способността да избират момента, в който да се появят, така че да не изплашат обекта на закрилата си. Това е и най-важното нещо за един ангел - да бъде разпознат от човешкото същество, над което бди.
Някои го наричат „ангел", други - „водач", „закрилник" или дори „инструктор". „В 90% от случаите ангелите нямат крила в момента, когато се материализират уточнява Пиер Йованович. “- Ако сме свикнали да ги представят като „хвъркати" същества, това е, защото по този начин се символизира способността им да се придвижват с бързината на мисълта. Те са навсякъде около нас и живеят в друго измерение, различно от нашето."

* Ролята на ангела – закрилник
Отвъдният свят, изглежда, е твърде населен. Там се намират самият Бог Исус Христос, Дева Мария, всички светци, починалите ни роднини и близки, ангелите... Щяхме да забравим и архангелите: Гавраил, Михаил, Рафаил...
Неслучайно имената на всички завършват на „ил". На староеврейски това означава „Бог". Ако преведем „Гавраил" ще се получи „човек на Бога"; „Михаил"-„който е като Бога"; „Рафаил" - „божият човек, който ни изцелява"; „Данаил" - „божия присъда"; „Ариел" - „божия сила"...
Ангелите не само се появяват пред хората, но и издават звуци, които могат да бъдат чути от тях. „Те притежават чувство за хумор, гласовете им са чисти, мелодични и винаги различни" - твърди Пат Девлин, възрастна сляпа жена, живееща в Хавай, която се кълне, че постоянно поддържа контакт със своите „покровители". Силата на странните гласове, дошли от отвъдното, е толкова голяма, че заставя хората, които са ги чули веднъж, да им се подчиняват безпрекословно.
Най-известният подобен пример от историята може би е този с Жана д'Арк. „...Чух на три пъти този глас и тогава разбрах, че той принадлежи на ангел. Видях свети Михаил и ангелите също така ясно, както сега виждам вас" - ще заяви по-късно жената, спасила Франция с невероятния си подвиг.
Не е задължително обаче да бъдеш непременно Жана д'Арк, за да чуеш гласове, предпазващи те от опасността.
През 1991 г. Елизабет Клайн пътувала в колата си по магистралата край Лос Анджелис и неочаквано чула съвсем ясен глас, който й заповядал да премине в лявото платно. Не й оставало нищо друго, освен да му се подчини. „В следващия момент се случи ужасна катастрофа - разказва Елизабет. - Камионът, който се движеше зад мен, се опита да спре, но увлечен от инерцията, не успя и премаза колата, зад която се намирах само до преди миг. Няколко автомобила катастрофираха верижно един в друг върху платното, което тъкмо бях напуснала. Ако не се бях вслушала в гласа, сега нямаше да съм жива. Вярвам, че това е бил моят ангел-закрилник."
Без да се стига до такива екстремни положения, могат да се цитират множество примери от всекидневието, при които хората не могат да обяснят спонтанната си реакция, спасила ги от някаква заплаха. „Не знам защо постъпих по този начин. Няма никакво разумно обяснение" -заявяват най-често те. Ако се замисли, вероятно всеки от вас би могъл да посочи десетки подобни случаи.

* Как да установим връзка с нашия ангел-закрилник?
Трябва непременно да му говорите, да се обръщате към него и да го молите, когато искате нещо. Ако никога не го призовете, той никога няма да се появи пред вас, а това е възможно най-лошото за един ангел според Пиер Йованович.
С други думи, ако не поискате нищо от него, той нищо няма и да направи за вас.
Когато пожелаете да влезете в контакт със своя закрилник, най-напред трябва да повярвате в него. След това поискайте от него да ви направи „знак". Добрата сила, която бди над вас, ще отговори с наглед случайни съвпадения, които обаче Юнг нарича „синхроницитни" знаци.
Един ден в началото на своето разследване Пиер Йованович се разхождал по улиците, питайки се дали ангелите не са просто плод на богатото му въображение. В момента, в който си го помислил, неочаквано видял пред себе си момиче, на чиято тениска били изрисувани две големи крила.
След това негов приятел му подарил албум, посветен на изображенията на ангелите в църковната живопис, а близка позната му изпратила писмо, което започвало с думите: „Ти беше моят ангел-спасител..." И всичко това в един и същ ден. Върхът бил, когато вечерта някой сгрешил телефонния номер и потърсил у тях Църквата на светите ангели.
Вярата в добрата сила, закриляща човека, е широко застъпена навсякъде по света. В Аржентина например всяко дете знае името на своя ангел, който се определя според рождената дата.
В Испания пък децата приемат за нещо обичайно всяка вечер преди лягане да повтарят със затворени очи: „Скъпи мой ангел, моля те, никога не ме оставяй! Нито денем, нито нощем..."
Когато установявате контакт със своя ангел закрилник, все пак не забравяйте, че чудото винаги се случва там, където хората очакват с нетърпение идването му. Ако все пак то не дойде, тогава просто си го измислете.
В противен случай всички биха били много разочаровани.

Розали

Споделяне във FacebookВърнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани, и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов