АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Съб Окт 19, 2019 6:10 am


Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 2 мнения ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Посланията на арахангелите - нова книга
МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 1:01 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3687
Прикачени файлове:
S3.jpg
S3.jpg [ 29.93 KiB | Прегледано 3317 пъти ]

Днес си купих тази книга на Атина Санториниу.
Цитат:
От дълги години Атина Санториниу обучава групи и дава индивидуални консултации по саморазвитие в различни страни и в България. Създала е и води популярния курс-посвещение "Как да отваряме и разчитаме Акашовите записи", в който участниците се учат да общуват с Божественото в различните му аспекти. "Послания от архангелите" е първата й книга и е резултат от многобройните консултации за разчитане на Акашовите записи, които е дала в България и по света. Подбраните послания са оцветени от характера и специфичните космически функции на всеки от представените девет архангели. Със своята проницателност, духовна сила, любов и универсалност текстовете в настоящата книга могат да се наредят сред съвременните свети писания на човечеството.

Приложеният CD съдържа девет медитации, които Атина е получила от същия висш източник. На фона на музика, създадена от известния композитор Константин Марков, те повеждат медитиращия на пътешествие, в края на което го очаква собствената му Божествена същност - безсмъртният Ангел.


Тъй като не бях чувала за нея, поразрових се из нета и вижте на какво попаднах :

http://www.gaiabulgaria.com/index.php?s ... iou&nid=79

Споделяне във FacebookВърнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Посланията на арахангелите - нова книга
МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 1:10 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3687
Обичай себе си...
Автор Петър НЯГОЛОВ

...с цялата си душа и с цялото си сърцеМислех в този материал от поредицата за Център “Гайа” да ви разкажа за Позите на силата, система за себеосъзнаване чрез тялото, която създадохме в центъра, но междувременно станаха разни неща и ми се иска да говоря за тях.
Напоследък проведохме няколко курса по Акашови записи в България и Гърция. На тези курсове срещнах интелигентни, чувствителни, жадни за истина хора, натоварили себе си с непосилно бреме. Искаха да се отърсят от това бреме и затова бяха дошли при нас...

Омразата към самия себе си

Акашовите записи са сфера, обитавана от леки и светли същества. Тяхното най-съкровено желание е да ни помогнат да станем като тях. Така че този курс е идеалното място за смъкване, отхвърляне и отмятане на всякакви товари, нещо като почивна станция за Сизифовци. Но преди да падне, товарът трябва да бъде осъзнат и назован. И така, знаете ли как се нарича? Омраза! Омраза не към другите, а към самия себе си, отгледана с любов и грижи като дете. Но идва ден и изведнъж детето е пораснало до размерите на борец по кеч, който ни е яхнал и ни е огънал до земята. Ние пъшкаме, залитаме и търсим спасение. И същевременно го крепим с двете си ръце за дебелите бедра да не падне. Животът бил труден, светът бил лош – как да е иначе, когато врагът ни е проникнал в дома ни, яде с нас на масата ни, спи в леглото ни. Този омразен враг, наречен Аз. Къде и как е започнала тази война?

Никой няма интерес да сме в мир със себе си

Нито родители, нито учители, нито духовни пастири, най-малко политиците. Ако се цениш и обичаш, ти си силен и самостоятелен, нямаш нужда от водачи. Ако носиш у себе си чувство за собствена цена, не можеш да бъдеш наставляван и контролиран. Следователно от люлката ще ти внушаваме, че не знаеш и не умееш, та да търсиш нас, да се облягаш на нас, с други думи да си зависим от нас. Твоята слабост е нашата сила. След кратката война на пубертета, ти полека лека се предаваш, сядаш си на задника, влизаш в релси. И ставаш като нас – неуверено, разкъсвано от противоречия и изпълнено със страхове същество. Защото, ако сме се опитвали да те контролираме, то не е било от лошо сърце, нали сме ти най-близките хора, било е от страх. Нали и ние така сме възпитавани. Вероятно първите комплексари са били бягащите от Рая Адам и Ева.

Фините, чувствителни хора са най-лесната жертва на омразата към себе си

Светът им казва, че не струват и те вземат това послание, нарамват го и го носят на гръб до смъртта си, чудейки се чия е тази сянка, която пада върху тях и от която не могат да избягат. Някои стават поети и пишат мрачни стихотворения. Някои осъзнават, че сянката е на собствените им комплекси. Тогава те поемат по духовни пътища, очаквайки Бог или учител да разгради тези комплекси. Обаче Бог не събаря това, което ние сме изградили. Иначе би бил бог насилник.
Той кацва на рамото ни и шепне разни думички като: “Възлюбени, многообични, ти си Мой и Аз съм твой. Желая те, копнея за теб. Ти си скъпоценен. Ела в обятията Ми и Ме приеми в твоите обятия. Защото ние сме Едно, винаги сме били и винаги ще бъдем.”

Извор на творческа енергия

Поне така говорят ангелите и архангелите от Акашовите записи. Може би пак трябва да кажа няколко думи за тези записи. Акаша е санскритското наименование на петия елемент, от който е съставено всичко съществуващо. Но Акаша се използва и като име за изначалното вещество на творението. А записите са информация, но и много повече от това. Можете да ги схващате като енергиен архив на всичко, случило се някога. Но те са живи и съзнателни. Те знаят, виждат и обичат. Те са извор на творческа енергия. Те са обиталище на божествени същества. Те са Бога. Иначе няма обяснение за знанието и огромната им, безусловна любов.
Когато влезеш в записите, първото, което може би ще почувстваш, е тяхната енергия. Всеки я усеща по различен начин. Някои долавят натиск, трептене или фино движение в разни части на тялото. Други чувстват топлина. Трети потъват в дълбока концентрация. Четвърти просто биват потопени в приливна вълна от любов. И заедно с това потичат думите - думи, които милват и утешават, без да премълчават истината. Защото нали си почукал на тази врата заради истината?
Почукал си от зор. Тичал си напред назад, яхнат и пришпорван от от онзи дявол, който сам си качил на гърба си. Но вече е дошло време да го хвърлиш в канавката. Това ти казват ангелите и учителите от Акашовите записи. Ето какво ти казват:

“Възлюбени, твърде дълго вървя из мрачни долини и по каменливи пътища...
Твърде дълго живя в сянката на скръбта. Да, условията са отговорни за това, но всичко стана по твой избор. Защото ти имаш тази сила – да решиш къде и като какъв да се въплътиш, за да изпълниш задачата си. Сега ние ти казваме: прибави нова заповед към предишната, която бе: “Обичай Господа, твоя Бог с цялата си душа и цялото си сърце”. Прибави тази заповед: “Обичай себе си с цялата си душа и с цялото си сърце”. Труден бе пътя, когато тази любов отсъстваше. Невъзможен бе пътя към Бога, когато тази любов липсваше в сърцето ти. Защото как да долетиш до Бога без крила? И как да се въздигнеш до него, теглен надолу от незнанието за това кой си. Ние ти казваме: Ти си Той. И затова – обичай се, така, както обичаш Него. Обичай се и ни позволи да те обичаме. Отхвърли бремето на себененавистта. Погледни към себе си с преклонение. Защото ти не си просто творение, ти си творец. Следвай този нов път, който е лек и който води нагоре без да е стръмен. Радвай се, весели се, защото това е задачата ти – да отхвърлиш скръбта и да се радваш. Ние сме винаги до теб, винаги с теб, ние сме вятъра под крилата ти. Но и ти не позволявай на никой да ти внуши, че си по-малък от своя естествен ръст. А той се извисява до планетите и звездите. Защото Ти си – така, както Той е. Носи това в сърцето си и всеки път, когато можеш, късай от този хляб и го раздавай на всички.”

Храмът е в теб

Тази любов, за която говорят светлите същества, не е нарцисизъм. Знам, че сте изстрадали, но не се хвърляйте в другата крайност – на себевъзвеличаването и егоцентризма. Тези двете са рожби на страха, а нали искате да сте пълноценни и щастливи? Любовта, за която става дума, е божествена. Тя е чиста и невинна. Тя е безусловна. Тя е за вас, отритнати, пренебрегнати, неоценени, нехаресвани, презрени. Късметлии сте вие, защото всяко ваше качество, което светът отхвърля, е още една възможност да се тачите.
Вие познавате тази любов, нали с нея обичате децата си? Бъдете си майки и бащи. Бъдете си деца. Поклонете се на себе си с любов и смирение. Вие сте храма, и този, заради който е бил съграден.

Усури препоръчва:

Още едно послание
Понякога любовните обяснения на божествените водачи вземат формата на книга. Такава е книгата “Върху криле от светлина”, която Център “Гайа” издаде наскоро. Тя е сбор от послания от архангел Михаил, предадени чрез американката Рона Хърман

Рона е световноизвестен проводник на словото на архангела с меча. Питали ли сте се някога за какво му е това оръжие? Да наказва? Да го върти над главите на бедните, напускащи телата си души? Пред тези, които чуват гласа Му, Той твърди друго – че с меча разсича незнанието. Ние сме архангел Михаил, а мечът е способността ни да различаваме истина от илюзия. И понеже вижда Себе си в нас, божественият пратеник ни говори с огромна любов и съпричастие в книгата на Рона Хърман. Той ни дава медитации, посвещения и дори диети, загрижен за нашето добруване. Учи ни да почитаме себе си и тези около нас. Настоява да видим Бога в очите на другите. Съобщава ни техники, с които да отворим една след друга вратите, зад които седи на златния си трон нашият Божествен Аз. Дава ни уверенията си, че сме на прав път и поради тази причина не ни заплашва Армагедон. Прогонва страха от мрачните предсказания и чертае огрян от слънце път пред нас, който се губи в безкрая.

Това четиво е за съвременния човек, който преживява и оплаква тежка загуба – загубата на своя “аз”. В интерес на истината, никой не ни е отнел “аз”-а, ние сами сме се отрекли от него, дали сме го под наем на бледия призрак, наречен борба за оцеляване. Дошло е време да изгоним призрака, да си върнем правото на собственост над своя “аз”. Защото, както казва Христос, “Какво ви ползва ако спечелите целия свят, а изгубите себе си” (из евангелието на апостол Лука).
“Криле от светлина” се придружава от колода с карти, върху които са изписани послания, взети от книгата. Идеята е, когато имаш въпрос или просто се нуждаеш от наставление или вдъхновение, да изтеглиш карта. Архангел Михаил често подава послания от Акашовите записи. За онези, които не умеят да влизат в Записите, картите са начин да разговарят с Него. Но същата функция може да изпълнява и нашето ежедневие, стига да сме достатъчно съзнателни, за да улавяме знаците. Бог си мълчи, докато нехаем за Него и проговаря, когато наострим слух за гласа Му.


Очаквайте в “УСУРИ” още подробности за уникалните преживявания, които предлага Център “Гайа”

Споделяне във FacebookВърнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 2 мнения ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани, и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов