АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Съб Ное 17, 2018 4:28 am


Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Смело хапвайте великденски яйца
МнениеПубликувано на: Сря Мар 31, 2010 10:33 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3650
Германски специалисти: Смело хапвайте великденски яйца

Варените яйца не само няма да натоварят нивото на холестерола (наричан понякога холестерин), но дори ще понижат стойностите му, според специалистите

Можете спокойно да си хапнете повечко боядисани яйца по Великден, уверява немския здравен портал "Имедо" (Imedo.de).

Варените яйца не само няма да натоварят нивото на холестерола (наричан понякога холестерин), но дори ще понижат стойностите му, според специалистите, цитирани от "Дойче веле".

Предупреждението идва тъкмо навреме, като се има предвид, че след края на Великия пост, когато трябва да се "чукнем" с шарено яйце за здраве с много приятели и роднини, изяждаме за няколко дни повече яйца, отколкото понякога дори за месец.

Яйцата принципно се смятат за холестеринови бомби, което е напълно несправедливо, успокоява диетологът Свен-Давид Мюлер от здравния портал.

По думите му те са важни доставчици на хранителни вещества и почти не оказват влияние върху нивото на холестерола, а допринасят за оптималния начин на хранене.

По едно яйце за закуска е здравословно и не е опасно,
още по темата
Мона Лиза имала висок холестерол
Мона Лиза имала висок холестерол
28 коментара към статията 28 | Статията е разгледана 24011 пъти24011
Атеросклерозата - убиец номер 1
0 коментара към статията 0 | Статията е разгледана 4138 пъти4138


уверява Мюлер, като обяснява, че холестерола може да се повиши само ако се консумират храни с по-голямо съдържание на мазнини.

Мазнината се състои от три вида мастни киселини: наситени, прости ненаситени и полиненаситени. Отговорност за повишеното ниво на холестерол в кръвта носят най-вече наситените.

Специалистите препоръчват те да се ограничат, а да се приемат повече ненаситени.

Делът на мазнините в яйцето е: 28% наситени, 42% прости ненаситени и 14% полиненаситени мастни киселини, което го прави изключително балансиран продукт.

Лецитинът от жълтъка дори намалява нивото на холестерола, както се потвърждава от различни проучвания.

Яйцето има и други плюсове

То съдържа ценния от биологична гледна точка белтък, който е богат на аминокиселини. Човешкият организъм ги превръща в собствени белтъчини, които са много важна част от телесната маса.

Плюс това в яйцата, наред с разтварящите мазнините витамини като B 12, се съдържат фолиеви киселини и ценни минерални вещества като желязо и цинк.

Освен всичко останало поръсените с сол и пипер великденски яйца са и много вкусни и са неизменна част от празника.

Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани, и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов