АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Съб Юли 20, 2019 10:37 am


Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 2 мнения ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Кухненските тайни на баба
МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 11:37 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3675
ЗЕЛЕ - При готвенето миризмата му може да се отстрани,ако сложите в тенджерата, в която се вари зелето,малко средина от хляб,завита в чисто парцалче.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сладките стават по-вкусни, когато в бакпулвера прибавим една чаена лъжичка ситна захар.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ароматът на кафето се подобрява и засилва,когато преди да го сварим,го затоплим и му поставим няколко зрънца готварска сол.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Спанакът за да запази хубавия си зелен цвят, трябва да се вари не захлупен.Хубаво е да се слага при миенето в първа вода малко сол: така се чисти по-лесно.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пресоленото ястие се подобрява като му добавим една лъжица винен оцет и две бучки захар,счукани на ситно.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Прегоряли ястия се поправят, като се сложи тенджерата в един голям съд с кипяща вода; после покривате тенджерата с една кърпа, краищата на която оставяме потопени във водата.Слез кратко време неприятния мириз на изгоряло изчезва.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За да премахнете вкуса на загоряло от яденето подръжте няколко минути сребърна лъжичка в него.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За да не се пръска маста когато пържите нещо, осолете я малко или предварително напръскайте тиганя с брашно.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кухненските тайни на баба
МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 11:45 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3675
За картофите

Добрата домакиня знае, че жълтите картофи се употребяват за яхния, розовите -за пържене, а белите - за пюре.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пресоленото ястие се поправя, ако в съда пуснете няколко резана сурови картофи.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Стари картофи добиват по-добър вкус и не посиняват, ако при варенето им прибавите във водата малко оцет.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Млади картофи се белят лесно, като ги накиснете предварително 10 минути в солена вода , или докато ги стържете ги държите във вода.

Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 2 мнения ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани, и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов