АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве
http://aspirinbg.com/

Кухненските тайни на баба
http://aspirinbg.com/viewtopic.php?f=294&t=1014
Страница 1 от 1

Автор:  Десислава [ Вто Дек 15, 2009 11:37 pm ]
Заглавие:  Кухненските тайни на баба

ЗЕЛЕ - При готвенето миризмата му може да се отстрани,ако сложите в тенджерата, в която се вари зелето,малко средина от хляб,завита в чисто парцалче.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сладките стават по-вкусни, когато в бакпулвера прибавим една чаена лъжичка ситна захар.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ароматът на кафето се подобрява и засилва,когато преди да го сварим,го затоплим и му поставим няколко зрънца готварска сол.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Спанакът за да запази хубавия си зелен цвят, трябва да се вари не захлупен.Хубаво е да се слага при миенето в първа вода малко сол: така се чисти по-лесно.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пресоленото ястие се подобрява като му добавим една лъжица винен оцет и две бучки захар,счукани на ситно.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Прегоряли ястия се поправят, като се сложи тенджерата в един голям съд с кипяща вода; после покривате тенджерата с една кърпа, краищата на която оставяме потопени във водата.Слез кратко време неприятния мириз на изгоряло изчезва.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За да премахнете вкуса на загоряло от яденето подръжте няколко минути сребърна лъжичка в него.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За да не се пръска маста когато пържите нещо, осолете я малко или предварително напръскайте тиганя с брашно.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Автор:  Десислава [ Вто Дек 15, 2009 11:45 pm ]
Заглавие:  Re: Кухненските тайни на баба

За картофите

Добрата домакиня знае, че жълтите картофи се употребяват за яхния, розовите -за пържене, а белите - за пюре.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пресоленото ястие се поправя, ако в съда пуснете няколко резана сурови картофи.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Стари картофи добиват по-добър вкус и не посиняват, ако при варенето им прибавите във водата малко оцет.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Млади картофи се белят лесно, като ги накиснете предварително 10 минути в солена вода , или докато ги стържете ги държите във вода.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/