1 препълнена чаена лъжичка ситно нарязана жълта иглика се залива с 250 мл вряла вода.Оставя се да кисне 5 минути и след това се изпива.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 супена лъжица плодове от глог се заливат с 400 мл кипяща вода. Ври 1 минута.След като изстине , се пие три пъти на ден по една кафена чашка. Може да се подслади с мед.
---------------------------------------------------------------------------------
2 чаени чаши вряла вода се изливат в термос заедно с 2 супени лъжици цвят от магарешки бодил. Пие се 4 пъти дневно 30 минути преди ядене.
---------------------------------------------------------------------------------
С 400 мл вряща вода се залива една супена лъжица розмарин.Оставя се така 2 часа. Пие се по една винена чаша 3 пъти на ден преди ядене.
---------------------------------------------------------------------------------
Смесват се по 40 г корени от дилянка и кори от трепетлика, по 30 г стръкове от хвощ и цвят от лавандула. Две супени лъжици от сместа се варят 5 минути на тих огън в 400 мл вода. Пие се по винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.
Споделяне във Facebook