АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Пет Дек 19, 2014 3:27 am


Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 8   [ 74 мнения ]
Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Съб Фев 27, 2010 11:52 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249
Д-Р МАРИЯ ПАПАЗОВА - С КРИСТАЛИ, ХРАНИ И БИЛКИ ТЯ ПОМАГА СРЕЩУ БОЛЕСТИ
Прикачени файлове:
big.jpg
big.jpg [ 33.28 KiB | Прегледано 26373 пъти ]


"Фармацевтичната промишленост лъже и лекарите, и пациентите заради огромните печалби от медикаменти. Спасението е в холистичния подход към здравето."
Тя може да помогне на всеки, независимо от възрастта и при всякакви диагнози, свързани със заболявания на всички органи и системи: стомашно-чревни, сърдечносъдови, детски, нарушения на имунната система, хипертония, диабет, астма, онкозаболявания, дископатии, остеопороза и др.



СЪВЕТИТЕ НА Д-Р МАРИЯ ПАПАЗОВА



Ключовата дума на новия век е ВНИМАНИЕ.
Да внимаваме за стойката на тялото си.
Да внимаваме за дишането.
Да внимаваме за пиенето на вода и отношението си към нея.
Да внимаваме как се храним.

Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Вто Апр 20, 2010 9:28 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249
ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ С Д-Р ПАПАЗОВА


Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Пон Май 17, 2010 5:12 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249

Д-р Мария Папазова, научен сътрудник към Института по невробиология към БАН





Българинът се храни с отрови, които застрашават не само здравето, но и живота му, алармира д-р Мария Папазова – научен сътрудник към Института по невробиология към БАН. С всеки изминал ден, на пазара се появяват нови продукти, съдържащи изключително опасни съставки.

„Настъплението на опасните храни и добавки не е случайност, а геноцид“, предупреждава Папазова. Според нея първото, от което трябва да се откажем, са различните видове готови супи, комбинирани подправки, бульони и любимите на малчуганите чипс, снакс, солети и кубети. Всички те съдържат голямо количество
мононатриев глутамат, който убива невроните в мозъка

„Глутаматът е открит в Китай. Извлича се от специален вид водорасло и се синтезира. Тъкмо той придава онзи невероятен вкус на храната, който те кара да ядеш още и още, но в същото време бавно те убива. Популярните китайски вкусотии са бъкани с глутамат, а вредата им отдавна е доказана на Запад“, обяснява д-р Папазова. След редица изследвания, щатски учени открили т.нар. „Сидром на китайския ресторант“, водещ до зловещи резултати. Системният прием на глутамат предизвиквал гадене, наддаване на тегло, невропатии, постепенна загуба на зрението и слуха, както и ранна деменция. Също толкова ужасяващи са последиците от приема на аспартама, нашумял като привидно безвредна и диетична съставка. Веществото се среща в редица продукти като „Кока-Кола Лайт“, дъвки „Орбит“ без захар, различни безалкохолни напитки и натурални сокове, както и в множество сладкарски изделия.
Аспартамът е изключително токсично вещество,

открито случайно по химичен път. През 1965 година немският учен Шлатер опитва да създаде лекарство за язва към фармацевтичната компания „Сърл“. Видял, че от машината изтича някаква течност, опитал я и установил, че е 200 пъти по-сладка от захарта и много по-евтина. Няколко години по-късно употребата на аспартам плъзва из целия свят, но малко хора осъзнават какво всъщност представлява той, казва експертът от БАН. Д-р Папазова добавя, че веществото съдържа метанол, който е една от най-токсичните съставки в света, както и фенилаланин, разпадащ се в организма до формалдехид и мравчена киселина. Спомнете си в какво киснат труповете. А същият този формалдехид се трупа в организма ни, обяснява д-р Мария Папазова.

При диети тя препоръчва употребата на захарин или новия продукт малкитол, който представлява сладък природен алкохол и е напълно безвреден.

Противно на всеобщото мнение, че рибата е една от най-полезните храни, Папазова предупреждава, че
дълбоководните риби и рибеното масло съдържат голямо количество живак,

предизвикващ разпад на мозъка още в продуктивна възраст. Поголовното замърсяване на моретата с тежки метали води до натрупването им в организма на рибите, а оттам и в човешкото тяло. „Всички видове консерви като риба тон, скумрия в собствен сос и какво ли още не, са пълни с живак. При редовна консумация могат да доведат до ранен Алцхаймер“, разкрива специалистът. Световноизвестна е вредата от дългия списък на Е-та, завладели хранителновкусовата промишленост. Основна част от тях са оцветители и антиоксиданти, предизвикващи срив на клетъчната енергетика. Организмът ни ги усвоява трудно, от което се уврежда храносмилателният тракт. „Винаги гледайте съдържанието на продукта, който купувате, и ако на него са изредени сума непознати буквички и цифрички, моментално го върнете на рафта“, съветва Папазова.

Тя препоръчва приема главно на плодове и зеленчуци, печени чушки, варена тиква, зехтин или слънчогледово олио, както и нормално количество качествено сирене, кашкавал и пилешко месо, което задължително трябва да е отгледано по природосъобразен начин. „Ако искаме да сме здрави, трябва да имаме разтоварващ ден поне веднъж седмично, в който да приемаме само вода, чай с мед и плодове, почистващи организма от натрупаните отрови“, завършва д-р Мария Папазова.

Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Вто Юни 08, 2010 12:51 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО - АВТОРСКИ ПРАВА. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ ЗА ПРИЧИНЕНИТЕ НЕУДОБСТВА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСИЧКИТЕ МИ ЛИЧНИ КЛИПОВЕ В ЮТУБ СА УНИЩОЖЕНИ. УТЕХАТА МИ Е , ЧЕ СЪМ ПО-ГОЛЯМ КРАДЕЦ НА АВТОРСКИ ПРАВА И ОТ ФИЛИП КИРКОРОВ.



Д-Р МАРИЯ ПАПАЗОВА - ЗА ХОРМОНИТЕ






Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Вто Юни 08, 2010 8:38 am 
Newbie
Newbie
Аватар

Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 8:09 am
Мнения: 20
ЗА КОЛБАСИТЕ



При едно истинско изследване в пушените колбаси може да бъде открита цялата Менделеева таблица, заяви голям месопреработвател, пожелал анонимност.

„Всички искат да произвеждат повече и по-евтино, като за целта вдигат влагосъдържанието на колбасите, а останалото пълнят с най-евтините материали и подобрители. Месо в кренвиршите почти няма, а ако има, то в голямата си част е под формата на сланина и птичи прат - машинно смлени и обработени отпадъци от пилешко месо”, твърди производителят.

Според отлично запознати в опушените колбаси като бекон, пушени гърди, пушен врат или бут, както и в някои шунки се инжектира допълнително количествовода и химикали за влагоза-държане. В резултат на това масата се увеличава средно с 50 процента, но колбасът става изключително безвкусен. Поради тази причина продуктът се третира с различни овкусители, включително и изкуствен пушек за опушването им. Този изкуствен пушек може да е на прах или течен, но си е чиста химия, твърдят месопреработватели, като най-масовият се внасял от САЩ. „Този пушек може и най-гадното нещо да направи на вкус като превъзходна шунка”, заяви технолог от една от най-големите компании за колбаси у нас. Според специалистите освен пушек се слагат и бои, които в голямата си част също са синтетика, но даже и да са на растителна основа, то те пак са извлечени химически. Тези бои, особено евтините, навлизат трайно и неравномерно в колбаса и като го отрежеш, той стои на петна, а като го загрееш, пуска червена боя. „От гледна точка на медицината - колбасите ни са пълни с химия и отрови и в икакъв случай не са по европейските стандарти. Българинът трябва да щади черния си дроб и след като до момента нищо неможе да направи по превенцията на колбасите, то по-добре е хапваме от тях по-рядко”, заяви д-р Мария Папазова, научен сътрудник първа степен от аститута по физиология на Българската академия и науките. Според нея всякакъв вид опушване има вредни последици за хората. Прекомерно е използването и на натриев нитрит, който открай време се използва за стабилизатор и за запазване свежия червен цвят на месото, твърдят производители. Ако по Българския държавен стандарт той може да се използва с концентрация 4,5 мг на 100 грама, то сега по европейските директиви допустимото съдържание е 10 мг на 100 грама. „Натриев нитрит се използва открай време и без него е немислимо да се постигне вид на свеж и пресен колбас. Без този химикал са единствено белите мюнхенски наденички, но тях в България едва ли ще ги купи някой. Без него е немислим и червеният пресен вид на луканката, това вещество се използва навсякъде и в никакъв случай не е вредно”, заяви Константин Чорбаджийски, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България. Според него българският производител спазва всички изисквания, а разликата във вложените материали дава и многообразието на пазара.

„Ясно е, че не всички могат да си позволят кренвирши от 7 лева килото и затова има хора, които си купуват по-евтин продукт, където е естествено процентът на чистото месо да е по-малък”, смята Чорбаджийски.

„Аз съм върл противник на ментетата, но не може да се слагат всички фирми под общ знаменател. Абсолютно всички адитиви, които се използват в нашата индустрия, са позволени от Европейския съюз, а и не знам някой да се е отровил от български колбас”, смята и собственикът на „Тандем” Кирил Вътев.



Нямаме нужната апаратура за анализ

ОКАЗВА се, че в България няма лаборатория, която да разполага с апаратура за ДНК анализ на месото.

Това означава, че никой в момента не може със сигурност да определи дали даден протеин е соев или животински, което от своя страна показва, че трудно може да се контролира съдържанието на соеви протеини в колбасите и най-вече в кренвиршите.

„Соята сама по себе си не е вредна и по принцип не влагаме повече от 3 процента. Ако при някой кренвирш има повече соя, то той лесно се познава - не е плътен и се разкашква”, заяви Константин Чорбаджийски от Асоциацията на месопреработвателите. Според него има една лицензирана лаборатория, която може да извърши ДНК анализ, но тя е частна.

„Вярно е, че не разполагаме с такава апаратура, но именно покрай последното развитие на нещата в момента такъв апарат е в процес на закупуване и скоро ще бъде монтиран и ще заработи в Националния ветеринарномедицински институт”, заявиха оттам. От института отказаха официален коментар за състоянието на месопреработвателната индустрия, защото в момента текат съвместни проверки с прокуратурата. Оттам поясниха, че до момента са се ориентирали за процента на животински протеини по косвено изследване за холестерин. Колкото е по-нисък, толкова повече са соевите или друг вид растителни протеини.

http://razkritia.com

Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 12:37 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249
Отслабване и възстановяване след раждане - съветите на д-р Мария Папазова


Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 9:57 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249
ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ



Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 9:54 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249
Д-Р ПАПАЗОВА -"НА ЧЕТИРИ ОЧИ"


Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 6:53 pm 
Newbie
Newbie

Регистриран на: Пон Окт 04, 2010 3:04 pm
Мнения: 4
Здравейте, аз съм нова във форума и видях нещо, което ми привлече вниманието - именно инфо за д-р Папазова. Интересно ми е какви са отзивите от пациенти на д-р Папазова. Във всеки случай говори интересни неща. :)

Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Д-р Мария Папазова
МнениеПубликувано на: Сря Окт 13, 2010 10:32 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3249
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА




Споделяне във Facebook



Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 8   [ 74 мнения ]
Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани, и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов