АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Съб Юли 31, 2021 8:31 am


Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Изхвърлете лъскавите отрови
МнениеПубликувано на: Нед Май 09, 2010 10:23 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:23 pm
Мнения: 3719
Яжте по 5 пъти на ден, но изхвърлете лъскавите отрови
автор(и): 24 Часа

Диетологът Огнян Симеонов е 35-годишен, има вече 8-годишна практика. Завършил е Националната спортна академия, специализира в областта на храненето и диетологията. В последните години прилага техника за самолечение, наречена ТЕС. Работи в център за алтернативна медицина. С него разговаря Евгения Стайкова (Вижте видеоклипа за терапията)

- Г-н Симеонов, човек днес доброволно приема немалко отрови с храните, които си купува от магазина. Говори се много за консервантите, т.нар. е-та, те сред отровите на масата ли са?

- Ако тръгна да изброявам отровните е-та, ще се сетя за двайсетина, а от тях са внедрени над 6000 в храните, които хората поглъщат. Всичко лъскаво, желирано, генномодифицирано, газирано вътре е с оцветители и подсладители. А природата не е дала на човека да се храни по такъв начин. Всичко, което е природен продукт, това трябва да яде човек.

Има безвредни природни оцветители, има обаче и такива, които са вредни и причиняват рак и много други заболявания. Знае се кои е-та са много опасни, кои причиняват рак. Чудя се как се допускат на пазара продукти, които имат раковообразуваща съставка вътре. Не си ги измислям тези неща - знаят ги и много лекари, но те просто си мълчат, не искат да си имат проблеми. Каквито проблеми имаше моят личен лекар д-р Атанас Гълъбов, който написа "Световната конспирация срещу здравето". Ясно е, че има хора, които не искат тази информация да стига до потребителите. Защо? Защото ще са здрави хората. От това по-хубаво няма.

- Освен е-тата и подсладителите какви други отрови поглъща човек? Наскоро обявихте и хлебната мая за опасна заради термофилните дрожди.

- Допреди няколко десетилетия човечеството не е правело тестени изделия с такава мая, а с квас и затова хората са били толкова здрави. Поколения преди нас не са месили тестото си с термофилни дрожди, а с живи закваски: ръжена, овесена, ечемична и т.н. Използвали са пълнозърнести и неизбелвани брашна, които обаче са запазили полезните вещества. Такъв хляб не е мухлясвал с месеци.

А сега за хляба се използват изкуствено създадени термофилни дрожди (захаромицети). Учените вече говорят за негативно въздействие на термофилните дрожди. Дрождите захаромицети (термофилни дрожди), които се използват в спиртоварната промишленост, биреното производство и хлебопекарството, не се срещат в природни условия. Те са много по-устойчиви от клетките на тъканите, не се разрушават нито в процеса на приготвяне, нито от слюнката и стомашните сокове в организма.

- Как действат тези дрожди върху човешкия организъм?

- Дрождите клеткоубийци унищожават чувствителните и по-малко защитени клетки на организма чрез отделяне на отровни вещества с малка молекулярна маса. Токсичният белтък действа на плазмените мембрани, увеличава възможността да проникнат в тях патогенни микроорганизми и вируси. Дрождите попадат първоначално в клетките на хранопровода, след това и в кръвта. Попаднали в благоприятна среда, те се размножават в геометрична прогресия и позволяват на патогенната микрофлора активно да живее и да се размножава, тровейки нормалната, благодарение на която в стомаха могат да се изработват витамини от групата B и незаменими аминокиселини при правилно хранене. Под въздействието на хлебните дрожди се нарушава дейността на органите на храносмилането: стомаха, надбъбречната жлеза, жлъчката, черния дроб и червата.

Консумацията на продукти с термофилни дрожди помага да се образуват твърди съединения, които на по-късен етап се превръщат в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и надбъбречната жлеза. В стомаха нарастват процесите на гниене, вследствие на което се развива патогенна микрофлора, травмираща ресничните ивици. Забавя се изхвърлянето на токсичните маси от организма, образуват се газови джобове, където се залежават твърди образувания (камъни). Постепенно те нарастват в слузести и подслузести слоеве на стомаха. Секретите на храносмилателните органи загубват защитната си функция и снижават храносмилането Усвояването и синтезирането на витамини са в недостатъчни количества, нарушава се усвояването на микроелементи (най-важният от които е калцият.)

- Как това влияе на децата?

- Наблюдава се критично понижаване на нивото на калций в кръвта на децата. Ако по-рано той е бил 9-12 единици (в нормалните граници), то сега той не достига и 3 единици! Патогенните микроорганизми проникват чрез стените на стомаха и попадат в кръвоносните съдове. Микробната, гъбична, вирусна и паразитна флора лесно се внедрява в организма. Нарушават се обменните процеси на клетъчно ниво. Изменя се биохимичният състав на кръвта. В плазмата на кръвта се появява своеобразна тиня. Забавя се движението на кръвта по кръвоносните съдове, образуват се микротромби. Износва се лимфната система. Нервните тъкани претърпяват дистрофични изменения.

Още едно сериозно заболяване - ацидоза (нарушение на киселинно-алкалния баланс). Нарастват умората, раздразнителността, появяват се бърза физическа и умствена умора, гадене, парене в гърлото, сив налеп по езика, гастрит, тъмни кръгове под очите, болки в мускулите и загуба на тяхната еластичност (вследствие на повишената киселинност). Организмът се бори с ацидозата, като губи енергия за възстановяване на баланса за сметка на собствените нужди. При такъв опит за възстановяване организмът започва разграждане на калций, магнезий, желязо, калий, натрий.

- С какви други отрови ще ни стреснете?

- Почти на 80% колбасарската индустрия работи с генномодифицирани организми в месото. Няма да коментирам защо се допуска. Най-отровните храни за мен са маргаринът и колбасите. А хората ги консумират масово, защото нямат пари. Само като видите една кайма, която струва по 70-80 стотинки пакетчето, трябва да си представите какво има вътре. Направете си експеримент - вземете мляната пред вас кайма от месо и една от готово пакетче. Намажете с тях по една филия хляб и ги поставете в микровълновата печка или във фурната и вижте какво ще остане. Фокус - готовата кайма изчезва, просто я няма, става на мазнина, която попива в хляба и остават отгоре 3-4 гранулки, а другата кайма остава цяла.

- А вярно ли е, че има хормони в месото?

- Не знам имената на тези хормони, но ще ви предложа да видите американския документален филм Food Inc. ("Храна ООД"). Там показват птицекомбинати, в които пилетата са толкова подути от стероиди, че се сгромолясват под собствената си тежест и умират още преди да бъдат заклани. Кравите пък се превръщат в носители на опасните бактерии Е.coli, след като диетата им е сведена до по-евтината, но по-вредна за тях царевица вместо сено, а непочистеният от телата им тор нерядко попада не само в храната им, но и в произвежданото месо.

На едно пиле, да речем, му трябват до 3,5 месеца, за да стане вече кокошка за колене, а сега процесите са снижени до 40-45 дни. 45 дни след като пилето се е излюпило, вече е готово за консумация. Как става? Според нови наредби от ЕС се казва, че пилетата не трябва да излизат на светло и по цял ден да кълват като роботи, за да наддават. И това после го поемат малките деца.

Защо тогава се чудим, че деца на 8-9 г. вече са в пубертета. Позната психоложка ми каза нещо потресаващо: дете в четвърти клас, десетгодишно, прави секс, било му интересно.

Да не говорим, че в днешно време стерилитет вече има при много двойки. От какво? Новите ваксини правят при някои хора 100% стерилитет, не го казвам аз, казват го още сто лекари. И тия лекари практикуват в България и лекуват деца от аутизъм или други заболявания. Като изкарват отровите в тялото, влезли там с ваксините.

- Но в последните десетина години се ваксинираме при всякакви видове грип - птичи, свински.

- Те дори го признаха преди няколко месеца, че е било манипулация. Ако не могат да отровят тялото с храна, вкарват му отрови с ваксините. Казват, че целта на някои фармацевтични гиганти е да намалят популацията на човечеството с над 500%.

- Тогава обаче ще изчезнат потребителите на техните лекарства.

- Това ще стане, ако повече хора започнат да мислят и да вземат решения за здравето си.

- След всички отрови, които изброихте, като влезете в магазина, какво си купувате? Голяма част от храната там сигурно я виждате като вредна и отровна?

- Точно така - 90-95% от всички хора с пълни колички - та те не знаят какво си вземат, а отгоре на всичко плащат и по стотина лева. А аз пълня цяла кошница с плодове и давам по 25-30 лева.

- Добре де, каква е тайната за добро здраве?

- Човек страда само от липса на витамини. Сегашните плодове и зеленчуци нямат нужните на човек витамини, затова трябва да се добавят. Но има нещо, което фармацевтичният бизнес не зачита - че когато се комбинират витамините на хапчета, те се бият помежду си и “се разрушават”.

- Когато витамините са комбинирани, няма смисъл от техния прием?

- Усвояват се едва 20% от тях. Вземете едно кисело биомляко от Алпите, да речем, и един биолимон. Когато ги смесите, млякото се пресича, няма как да го изпиете, нищо че са чисти продукти. Това се случва и с комбинираните витамини. Ако хората знаят това и почнат да приемат витамините така, че да не се бият помежду си, 80% от болестите ще изчезнат от само себе си.

- Но витамините във вид на хапчета също са химия.

- Да. Ще дам пример с витамин С. Най-добрият вариант за витамин С е в растението амалаки. Има го стрито на прах в капсули. Много лекари го прилагат при лечение на рак. Американката Хулда Кларк лекува раковоболни с витамин С, пелин, карамфил и тинктура от орехи. Тя твърди, че болестите са причинени от паразити и замърсители на храната.

Моето скромно мнение на диетолог е, че болести могат да се лекуват с органична храна, която е вегетарианска и минимално обработена.

Моят учител Венцислав Евтимов, преди да се занимава с йога, е бил 107 кг, с тумор в мозъка, астма, разширени вени, инфаркт и докторите са му давали няколко месеца живот. Отказал химио- и лъчетерапия, започнал да практикува йога и станал пълен вегетарианец. Скоро ще стане на 80 години и е 63 кг, в младежка спортносъстезателна форма.

- Как трябва да се храни човек?

- Като отчетете слабата култура на хранене и като прибавите стреса, ще разберете защо толкова много хора са болни. По-лесно им е да хапнат по сандвич от веригите за бързо хранене. А колко повече време ще ви трябва да си купите квас, да си направите хляб вкъщи от пълнозърнесто брашно.

Или от лимец например. Лимецът не дава богата реколта, но пък засища добре и е лековита храна. Той е мощен антиоксидант, богат е на протеини и пази от много болести. Като си взема един хляб от него, по една филийка ми стига за ядене. Защото по-отровно от маргарина и от месото е бялото брашно.

- Вие сте диетолог, по колко пъти трябва да се храни човек?

- Поне по три пъти на ден, с основна хубава закуска. Аз самият не пропускам нито едно от тези хранения.

- Защо смятате, че е лошо да се гладува?

- С глад човек човек може да предизвика само напълняване.

- Но ако е за чистене на организма?

- Да, ако се прави с цел прочистване - на плодове, на вода, хубави са тези типове гладуване, но не и когато човек гладува, за да отслабва. Когато цял ден не сте яли, тялото се презапасява след периода на гладуване с излишни телесни мазнини и когато човек гладува или яде един път на ден - той напълнява.

Затова препоръчвам закуска, обяд и вечеря - минимум три хранения, и две леки закуски между обяда и вечерята, както и след вечерята. Питате ме с какво да се храним - ами каквото ни е дала майката природа, най-лесно казано - плодове и зеленчуци. Хората, които консумират месо, ги съветвам да има риба на трапезата им и месата, ако може, да са домашни или дивеч.

Аз съм вегетарианец и съм в перфектно здраве.

Най-важното е да преобладават плодове и зеленчуци, да гледаме да са си български. И Димков е казал да отбягваме храни, които не са от нашата земя. Човек е това, с което се храни.

- Алергии може ли да се избегнат с качествена храна?

- Не само алергии, но и много по-тежки заболявания.

- Какво препоръчвате във вашите диетични режими?

- Всичко, което не е полуфабрикат, природни храни - плодове, зеленчуци, с изключение на картофите и ориза. Те фигурират минимално в моите хранителни режими. Позволява се и хляб, но пълнозърнест. Има около 3-4 фирми, които предлагат наистина такъв вид хляб, от кълнове, а не боядисан. Наблягам и на протеините - риба, пилешко, пуешко крехко месо, може и свинско, но да не е тлъсто. Колбасите абсолютно ги отхвърлям, а най-вредният продукт от всичко е маргаринът. Той представлява трансмастни киселини, които нямат работа в организма. Друг основен проблем е прекаляването със захарта, която се съдържа в полуфабрикатите. Една лъжица захар е равна на 300 г шопска салата. Медът действа по същия начин, не казвам, че е вреден, но калорийната му стойност е доста висока. Има една билка, стевия, която препоръчвам на всички, особено на диабетиците. Тя може да замести подсладителите и е безвредна.

Споделяне във FacebookВърнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани, и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов