http://neponosimosti.com/ Приветстваме създаването на този сайт!
Цитат:
Непоносимостите към хранителни продукти са широко разпространени сред индустриалните нации. Според експертите една трета от населението в Европа е засегнато. Поради честотата, с която се срещат, и медицинското и социално значение, което имат, лекарите оценяват хранителните непоносимости като една от епидемиите на съвремието.
Причините за тях все още не са твърдо установени, но роля играят инфекциите, възпаленията и различни медикаменти. Широкото използване на добавки, преди всичко в полуфабрикатите, също не влияе добре на чревната флора и нарушава крехкото равновесие на храносмилателната система. Забързаното ежедневие и пестящото време, но небалансирано, хранене водят до неподозирани последствия като кожни обриви, диария и стомашни болки.
В много от тези случаи лекарят не успява да диагностицира хранителната непоносимост, тъй като симптомите много наподобяват тези при други клинични картини, например при алергии и синдром на раздразненото черво. Затова многобройни експерти от научната общност за изследване в областта на хранителните непоносимости обединяват сили в стремежа си да запознаят по-добре лекари и пациенти с този проблем.
Тук ще намерите всичко за лактозата, фруктозата, хистамина и свързаните с тях хранителни непоносимости.
Това е първата базирана в Интернет информационна платформа на български език, посветена на най-честите хранителните непоносимости – лактозната непоносимост, хистаминовата непоносимост и непоносимостта към фруктоза.
Екипът ни, с помощта на водещи експерти и на многобройни доброволци, има амбицията да превърне портала „Хранителни непоносимости” в място, посещавано от страдащи хора, от лекари, от фармацевти и лаборанти, но и от всеки, който иска да получи информация или съвет. Място, където могат да се прочетат здравни новини, свързани с основната тема, съвети на наши и чужди медицински специалисти, човешки истории, споделени от наши читатели, и още много друга интересна информация.
Тук ще намерите и съвети за подходящ диетичен режим, съобразен с вида на хранителната непоносимост, от която страдате. Ще се публикуват и вкусни рецепти.
Искаме да сме полезни както на стотиците хиляди засегнати в България, така и на всички заинтересовани от проблема хранителни непоносимости.
Тази Интернет-платформа за хранителни непоносимости има за цел да служи като мост между лекар и пациент с цел взаимно информиране, така че да позволи на лекарите да поставят по-бързо правилната диагноза и да осигурят живот без страдание на своите пациенти. Затова ще публикуваме адресите на специализирани лекарски кабинети, където ще намерите помощ от подготвени и квалифицирани специалисти.
Прикачени файлове:
kutia1.jpg [ 33.31 KiB | Прегледано 11690 пъти ]
Прикачени файлове:
Daosin-box21.jpg [ 42.57 KiB | Прегледано 11690 пъти ]
Споделяне във Facebook