БОЛКИ В УХОТО - РЕЦЕПТИТЕ НА ВАНГА ПРИ ДЕЦА1.Върху ушата област се поставят топли лапи от счукано ленено семе, сварено с малко мляко и преди слагането поръсено с пудра захар. Тези лапи не горещи се поставят в два торбички , като едната стои превързана върху ухото, а другата се държи топла върху пара от вода.
---------------------------------------------------------------------------------------
2.Прави се топла лапа от праз лук - нарязва се бялата част от стръг праз на 2-3 парчета и се слага във фурната да се пече, докато омекне. След това сокът му се изстисква и от него /още топъл/ се капват 2-3 капки в болното ухо, след което се налага лапата, както е описано в горната рецепта.
---------------------------------------------------------------------------------------
ПРИ ВЪЗРАСТНИ 1.Всеки ден по един път болният да се изпотява чрез парна баня на гланат или на краката,последвано от сухо увиване на глават, съчетано с коремни компреси. Добре е вечер парната баня на главата да се замени с парни компреси, най-добре е торбичка горещ сварен ечемик или гореща тухла, полята с вряла вода и оцет/наполовина/ и увита във вълнено парче плат. Тухлата се поставя на ухото1 като възглавница. Вместо тухла може и торбичка с нагорещени трици или наторещена морска сол или пък до болното ухо да се държи запалена електрическа крушка 25 свещи, увита в плат.
-------------------------------------------------------------------------------------
2.При липса на праз в болното ухо могат да се капват по 2-3 капки топъл сок от печен кромид лук или от ябълка , като същевременно от същия продукт се прави и лапа на ухото.
-------------------------------------------------------------------------------------
3.Капват се вечер 2-3 капки сок от изстискан кромид лук или се слагат тампончета от памук, напоени в сок от кромид лук.
--------------------------------------------------------------------------------------
4.Вечер, когато има болки, в в ушите се капват 5-6 капки топъл зехтин. Външно се прави компрес отсчукано ленено семе, сварено в 1 ч.ч. прясно мляко.
Споделяне във Facebook