АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Пет Дек 06, 2024 1:02 am

Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 6 мнения ]
Автор Съобщение
 Заглавие: За народният лечител
МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 6:50 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Очакваме към нас да се присъедини внукът на народния лечител, д-р Петър Димков, който да представи новите си продукти .

http://petardimkov.com/
Ето малко повече за него:
Д-р Петър Димков-младши: Дядо ми поставяше илачи в тюрбана на Людмила Живкова

Интервю
Александрина Роканова

Прикачени файлове:
2009-01-30-main-NQKDYDQDJ.jpg
2009-01-30-main-NQKDYDQDJ.jpg [ 13.25 KiB | Прегледано 15585 пъти ]

Той лекуваше Брежнев, Черненко и много български велможи
Народният лечител Петър Димков, известен с името Лечителят, е роден на 19 декември 1886 година в София, в семейството на свещеника Иван Димков. През 1899-а заминава в Петербург, където завършва военно училище. През 1909 година е назначен като подпоручик в 25-ти Драгомански полк в Цариброд. Участва във всички войни за обединението на България и е раняван 8 пъти. Още тогава открива способностите си да лекува - спасява част от поразените от холера войници. В армията е до 1936 г.

Голяма част от живота си народният лечител посвещава на изучаване на свойствата на билките, събира рецепти и ги доразвива. Той е привърженик на теорията за лечение с естествени природни средства. Смята, че човешкият организъм трябва да се укрепва чрез промяна на храненето и начина на живот, а лечението да бъде строго индивидуално- според болестта на човека. В духа на народната медицина той пръв въвежда и изследва действието на средства като компреси, лапи, бани, душове, фрикции, масажи, водолечебни процедури и др.

Днес негов естествен последовател е внукът му Петър Димков, който е лекар офталмолог. Той е роден в София през 1958 г. Целия си съзнателен живот е прекарал заедно с дядо си в една къща в “Лозенец” на ул. “Златовръх” под един покрив, което може да се каже, че до голяма степен го оформя като човек и му дава насоките в живота. Завършил е медицина през 1985 г. в Украйна - Киев. След това младият доктор специализира офталмология - очни болести, и през всичките тези години работи в Катедрата по офталмология към “Александровска” болница в София. Занимава се успоредно с това с наследството, оставено му от неговия дядо. Има една дъщеря на 16 г.

- Д-р Димков, кажете с какво най- вече ще запомните своя дядо - Лечителя, както го нарича народът?
- С много неща, но най-вече с неговата изконна мечта да направи от своите рецепти лекарства в таблетна форма. Даже имаше и филм за него, в който е отразена една среща през 1978 г. във “Фармахим” с ръководството на предприятието, където той предлага общо взето своите рецепти за разработване на таблетна форма на билкови препарати. Това начинание за съжаление тогава не се осъществи и може да се каже, че 30 години след това аз го осъществих.

- При вашия дядо са се лекували много известни личности. Кажете за кого си спомняте вие?
- Да, много известни хора е лекувал моят дядо. Той е лекувал Леонид Брежнев, който имаше сърдечни проблеми. Той беше дошъл тук в Банкя в санаториума, който тогава беше на ЦК. Кола от УБО дойде и взе дядо ми и го заведоха в санаториума. Дядо ми прегледал Брежнев и го посъветвал да си замине обратно за СССР тъй като климатът в Банкя, където той беше дошъл уж да подобри състоянието си, не е подходящ и по негова преценка той вместо да се подобри щял е да се влоши.

Брежнев го послушал и си заминал

Дядо ми е преглеждал и Константин Черненко и неговата съпруга, като за тази визита специално го водиха в СССР. Черненко също имал сърдечни, но и чернодробни проблеми.

- Лекувал е и Людмила Живкова?
- Да, не само я лекува, а и я излекува след катастрофата, която тя претърпя - от травмата на главата е имала хронично главоболие.

- Какво е съдържал в крайна сметка тюрбанът на Людмила?
- В тюрбана не е имало билки, както мнозина твърдят.

Но знам от дядо ми, че тя си беше остригала главата, за да може тези налагания да са по-ефективни при прилагането им. Налаганията на дядо ми съдържат квас, това е вкиснало тесто, и също хума, налагани с лапи, да речем от варен ориз и сини сливи. Най-различни налагания са й правени изцяло по негови рецепти.

Людмила Живкова считаше себе си за излекувана от него и години след това тя идваше вкъщи, или него го водеха при нея, за да си беседват. Тя го беше харесала не само като неин лечител, а и като събеседник от духовна гледна точка. Дядо ми беше всестранно развита личност и има трудове на тема: "Хигиена и лекуване на душата", има "Молитвеник" и други книги, които преди 10 ноември просто нямаше как да излязат.

- Кого друг от върхушката е лекувал?
- Ген. Йордан Михайлов, който беше член на политбюро. По-скоро неговата съпруга е била много сериозно болна и дядо ми й е помогнал да се излекува. В голяма степен за излизането на тритомника на дядо ми “Българска народна медицина” заслуга има именно този генерал.

- Помните ли как почина вашият дядо?
- О, да. Той почина в съня си, както спи, на 95 години

Аутопсия не сме правили, но той почина вечерта, а през целия ден е бил активен. До последно в същия този ден в крайна сметка беше спазил цялата си програма за деня. Сутринта беше преглеждал, следобед също преглеждаше и го водеха по квартири, където се събираха хора, които той да прегледа. Прибрал се е, вечерял, погледал телевизия и не се събудил. Интересното е, че часовникът над леглото му беше спрял точно в часа на смъртта - 2 часа и 15 минути.

- Вие сте привърженик на алтернативната медицина?
- За мене този термин е абсолютно погрешен, защото в крайна сметка медицината е една. Това, което сега се нарича алтернативна медицина, преди не толкова много години е било единствената медицина. Това, че в годините са се оформили две насоки в медицината, е другата страна на нещата. В крайна сметка медицината е една.

Аз изцяло работя по методите на дядо ми, вкл. и диагностичните, тоест ирис диагностиката. Така че много хора идват само за диагностика. Има пациенти, които идват и за диагностика, и за лечение. Радостното в последните години е, че много хора са готови да се обърнат към природата, така да се каже, т.е. да изберат методите на фитотерапията.

Съвсем скоро имах млада жена с поставена диагноза множествена склероза, което буквално я беше съсипало психически. По мое лично мнение обаче и след допълнителни изследвания се потвърди фактът, че на практика тя не страда от това заболяване.

Общуването с пациенти понякога натоварват човек, в други случаи го радва. Имам пациенти деца. Едно от тях от Старозагорско село беше с детска церебрална пареза и в много тежко състояние, с двигателни проблеми и с проблеми в развитието. Родителите му обаче бяха много упорити. Аз го лекувах в продължение на няколко години по методите, които аз им предложих, по методите на дядо ми с всички процедури, съответно билките които се пият вътрешно, компреси, лапи, налагания, масажи, гимнастика и т.н. В момента това дете е едно пълноценно момиченце, което учи, говори и пише прекрасно, ходи и е един пълноценен човек.

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: За народния лечител
МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 7:16 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Диета на Петър Димков

Името на Петър Димков е легенда – това е най-известния български лечител, използвал в лечението си билки, водни процедури и диети (специален режим на хранене). Каква беше моята изненада когато открих, че под името “българска диета” се среща точно неговата разтоварваща диета. Както се казва и ние сме дали нещо на света, затова споделям с вас Диетата на бълграския лечител

Основното правило в разтоварващата диета на Петър Димков е много просто – в продължение на 3 дни за закуска, обед и вечеря трябва да се приемат прясно настъргани моркови овкусени с мед и лимонов сок, както и всички плодове, които са пресни и свежи през сезона.
На четвъртия ден в своето меню можете да включите печени или варени картофи, ябълки, както и филийка пълнозърнест хляб.
На петия ден можете да се върнете към обичайното си хранене.
Загубата на тегло може да бъде около 1 – 2 кг.

За да бъде почистването на организма по-пълно Петър Димков ни съветва сутрин и вечер преди лягане да изпиваме по 6 с.л. гореща вода. След като изпием водата е желателно да направим около 10 мин упражнения (загрявака или слънчеви упражнения). След което да вземете контрастен душ, като завършите със студена вода и направите масаж с груба хавлиена кърпа.

Тази диета е по-скоро като разтоварващ, почистващ ден, като не само подобрява храносмилането на приетата от нас храна, но води и до загуба на тегло и ефективно въстановяване на организъма като цяло.
За да се подобри обмяната на веществата трябва да се започне с почистване на тялото – това е и същността на диетата на Петър Димков.
Почистването помага не само да премахнем нежеланото от стомашночревния тракт и съдържанието му, което в някои случаи може да достигне и до 20 кг. Спомага за подобряване на чревната перисталтика и развитието на стените на стомашния тракт, което е необходимо за правилно храносмилане на приетата храна. И така диетата на Петър Димков е много проста за следване, без закупуване на допълнителни медикаменти или хранителни добавки, която е прави естествена и при правилно спазване на тази разтоварваща диета можем да се радваме само на постигнатия резултат без всякакви други странични ефекти (риск, който се наблюдава при монодиети, диета на Дюкан или при прием на лекарествени препарати или хранителни добавки за отслабване, особено при комбинирането им).

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 7:20 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Десет повели на Лечителя за десет десетилетия живот

1. Изграждайте живота си "съответно" на средата, в която го осъществявате, като изключвате притеснителни "разминавания" между вашия тип витални реакции и околната среда. Всяко несъответствие "хаби" живота!

2. Утвърдете отрано най-подходящия за вас ритъм на живот. Подходящ е всеки ритъм, който разпределя натовареността равномерно в повтарящи се количества и интервали. Това създава пожизнен витален тренинг.

3. Изразходвайте всекидневно определено количество енергия за движение - бягане, гимнастика, ходене. Движението е живот, застоят - смърт.

4. Горните три условия обуславят четвъртото: гледайте на живота доброжелателно, ведро, избягвайте всякакви потискащи емоциите „попарват", износват, убиват организма (духа).

5. Усмихвайте се! Усмивката е здравословна - тя не само изразява здравето, но го прави.

6. Не прекалявайте в нищо и никога! Не преяждайте - това е прекаляване с ядене (преумора на цялото тяло в излишно храносмилане, което убива); не прекалявайте дори с труда - преумората също е „неизлечима". И обратно, не се отдавайте на свръхленост - това е "прекаляване" с бездействието.

7. Правете добро! Това е призванието ви. Притичвайте се на помощ на всекиго, защото така помагате на себе си да се възвисите в самочувствието си на човек.

8. Бъдете любознателни! Любознателността е движение на духа, несравнимо здравословно! Интересувайте се от живота - главното Условие да останете в него.

9. Не се бойте от болести! Това е задължително условие да не боледувате.

10. Живейте и помагайте на всички да живеят добротворно!

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 24, 2009 7:22 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 25, 2009 9:32 pm 
Newbie
Newbie

Здравейте на всички читатели и посетители на този форум. Радвам се, че мога да бъда част от този форум и да предложа на вниманието Ви създадените от нас по рецепти на дядо ми народният лечител Петър Димков ,хранителни добавки на билкова основа. Нашите продукти, които за сега са ориентирани към четири от така да се най-широко разпространените и неприятни заболявания на човешкия организъм ,от скоро са в продажба по аптечната мрежа в страната. Чрез таблетната форма, под която предлагаме продуктите ,те са много по-лесни и удобни за приемане от пациентите.

С уважение:
Д-р Петър Димков

Споделяне във Facebook

Прикачени файлове:
Listovka-in-new.jpg
Listovka-in-new.jpg [ 2.9 MiB | Прегледано 15594 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 18, 2010 11:33 am 
Newbie
Newbie
Аватар

Предвиждате ли да пуснете на пазара нови продукти? Нещо за разхлабване, за отслабване?

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 6 мнения ]