Това не е диета. От няколко години приемам думата "диета" за мръсна.
Има разлика между диета и хранителен режим. При режима си ядеш и то по доста /както е при Б. Сиърс/, но спазвайки правилото за баланс между М, В и П организмът получава необходимото. Храната е лекарство и ако се употребява правилно - човек се чувства добре.
Нали не си пиете антибиотика на веднъж, а по строго определен режим. Е, с храната е същото.
Аз свалих 16 кг. с Дюкан, но си навредих. Особенно младите момичета трябва много да внимават при избор на начин за отслабване. Защото ВСЯКА ДИЕТА нанася вреда на организма.
Житния хранителен режим е режим на прочистване на организма и се прави само с тази цел. Да, сваля се неминуемо, но това не трябва да е основната цел. Някой го правят по по няколко пъти в годината, но аз - само веднъж. През февруари, третият ден след пълнолуние. Това, казал го е Дънов, е най-подходящото време.
На ден се консумира 100 гр. жито, разделено на три приема.
3 ябълки.
9 ореха.
Разрешава се и лъжичка мед, но аз го избягвам по друга причина.
Житото за един ден се
накисва от вечерта. Някои го варят, но не повече от 10-12 мин. Разделя се на 3 части и се хапва. Няма определено време. Може първо ябълката, после житото, орехите. Както му е удобно на човек. Само дето трябва се придържате към точно това количество за деня.
Миналата година изкарах 9 дена и свалих 4 кг., но си личи, че се прочистваш като отидеш в 00.
Споделяне във Facebook