ОТВИКВАНЕ ОТ ЦИГАРИТЕ - РЕЦЕПТАТА НА ПЕТЪР ДИМКОВЗА ПО-ЛЕКИ СЛУЧАИ
След като се събудите сутрин, вземате лъжица мед от буркана. Загребването, поемането на меда, облизването на лъжицата, всичко това направете с усърдие и внимание.
Облечете се, като мислите за това как медът въздейства на целия ви организЪм и замества цигарата, която иначе бихте запалили. Сварете прясно мляко, изпийте една гореща чаша без захар и каквото и да е друго. Запасете се с изсушени кайсии и сливи и винаги когато през деня ни се припуши, изяждайте една слива или кайсия,като я дъвчете бавно и си представяйте как хубаво ви действа тя, за да не се изкушите от цигарата.
Преди обед и вечеря повторете процедурата с меда и млякото.
През цялото време, докато изместите цигарата от живота си,мислете, дори си повтаряйте шепнешком:
"МНОЗИНА СА УСПЕЛИ ПО ТОЗИ НАЧИН, АЗ НЕ СЪМ ПО-ЛОШ ОТ ТЯХ И ЩЕ ПОСТИГНА СЪЩОТО."Ще бъде великолепно, ако това възбужда амбицията ви и вие се заразите от желание да я докажете на самия себе си. "Закоравелите пушачи" могат могат да оставят цигарите само при наличие на силна воля или на осъзната "смъртна опасност"- биха добавили онези, които след инфаркт или инсулт са отказали цигарите. Но и без това тази фатална алтернатива може да постигне резултат. Главното е решителността. Никакво колебание! Никакво двоумене! Никакви "пазарлъци"! Човек трябва да каже:
"ДОСТАТЪЧНО СЪМ СИЛЕН, ЗА ДА ИЗЛЯЗА НА ГЛАВА С ПУШЕНЕТО!"Много е важно веднага, без отлагане да приведете в изпълнение това решение.
Споделяне във Facebook